Luna mai, împreună cu Sfânta Fecioară Maria

Împreună cu Sfânta Fecioară Maria

Odată cu venirea lunii mai, dedicată de mult timp Fecioarei Maria, cu sufletele cuprinse de bucurie, asistăm la un spectacol emoționant de credință și iubire: credincioșii se adună nu numai în biserici, ci și în jurul altarelor de la marginea drumului, la grotele ridicate în cinstea ei, precum și în case, pentru a cânta laudele ei, aducând prin rugăciunile și cântările lor omagiile de cinstire și de iubire față de cea care, pe bună dreptate, este Mama noastră cerească.

 Ea este cea mai frumoasă floare care a înflorit din creație, «trandafirul» care a apărut în plinătatea timpului, când Dumnezeu, trimițându-l pe Fiul său, a dat lumii o nouă primăvară. Ea este în același timp și protagonista umilă și discretă a primilor pași ai comunității creștine: Maria este inima ei spirituală, căci însăși prezența ei în mijlocul ucenicilor este memoria vie a Domnului Isus și garanția darului Duhului său”, spunea Papa Benedict al XVI-lea, de fericită amintire, într-o alocuțiune în care explica contextul liturgic al dedicării acestei luni Preacuratei Fecioare Maria („Regina coeli”, 9 mai 2010).

De câțiva ani încoace există și o zi a mamei separată pentru Maria. În loc de lunea după Rusalii, în această zi o sărbătorim pe Maria, Mama Bisericii. Maria este Mama Bisericii, mama noastră este cea care se îngrijește de noi. Din când în când, când se întâmplă ceva între copii, ea are grijă ca lucrurile să se îndrepte din nou, ca toți copiii să rămână împreună. Noi spunem: mama este centrul familiei. Ea este mereu prezentă, oferindu-le copiilor ei un sentiment de siguranță și securitate.

Maria este mamă lui Isus. Dar pentru că are un Fiu cu totul special, Fiul ei, dar și Fiul lui Dumnezeu, Maria este mai mult. În această a doua zi după Rusalii o sărbătorim ca Mamă a Bisericii, Trupul mondial al creștinilor, care nu numai că cred în Vestea cea Bună a Fiului ei, dar o și răspândesc prin cuvânt și faptă. Duhul Sfânt al lui Dumnezeu nu numai că ne șoptește gânduri frumoase, ci – imitându-l pe Isus Cristos – ne îndeamnă la fapte bune. Așa cum Isus a umblat „făcând numai bine”, așa ar trebui să facem și noi.

Dar ea este atât de mare încât nu este „doar” Mama care se îngrijește de noi, este cu noi, dar Ea este centrul familiei Bisericii. Maria reunește în persoana sa toate celelalte femei puternice care au trăit înainte de ea și chiar și cele care sunt sau au fost de o importanță fundamentală pentru Biserica Fiului său după ea.

 

Harurii și binecuvântări tuturor cititorilor!

_Inapoi







Copyright © Casa Sf Ana | Email: casasfantaana@gmail.com | Adresa: Casa Sf. Ana; Strada Principala; Nr.97; Sat. Scheia; Com. Al. I. Cuza; Judetul Iasi. Cod 707007